title

CheeseBoost -

λίγα λόγια για τον εκθέτη

Η CheeseBoost είναι μια start-up εταιρεία που, αξιοποιώντας καινοτόμες και εξελισσόμενες τεχνολογίες, φιλοδοξεί να προσφέρει μια ολιστική εφαρμογή στον αγροδιατροφικό τομέα, και συγκεκριμένα στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας, αυξάνοντας την απόδοση παραγωγής τυριού, έχοντας τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντολογικά οφέλη. Η ομάδα στελεχώνεται από τον Δημήτριο-Ιωάννη Κασαρτζιάν, Γεώργιο Καρανάσιο, Κωνσταντίνο Πουλά και την εταιρεία Θύρατρον, πάροχος τεχνολογίας της CheeseBoost.

H καινοτόμος τεχνολογία που έχει αναπτύξει η CheeseBoost βασίζεται στη χρήση μη-ιονίζουσας ακτινοβολίας. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χαμηλής έντασης καταφέρνει να πετύχει αύξηση της παραγωγής τυροπήγματος κατά 15%. Το σημαντικό θετικό της τεχνολογίας αυτής είναι πως δεν επηρεάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου προϊόντος, διατηρώντας τόσο σύσταση, όσο και γεύση αναλλοίωτες.

Η start up κατέκτησε τη 2η θέσης στον διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας “Mind Space Challenge” που διοργανώθηκε το 2019, δείχνοντας το ενδιαφέρον του κόσμου και τον ανθρώπων του επιχειρηματικού τομέα.

Τα προϊόντα που αναπτύσσει πλεονεκτούν έναντι των συμβατικών μεθόδων αύξησης της απόδοσης τυποποίησης καθώς επιτρέπουν μια σημαντική αύξηση της απόδοσης κατά της διαδικασία παραγωγής του τυριού, συνδυάζοντας την ευκολία στη χρήση και την ικανότητα να υπάρχει εύκολη προσαρμογή σε υφιστάμενες παραγωγικές μονάδες.

Βίντεο

CheeseBoost - Trophy | Τροφή Challenge 2019

H oμάδα ''CheeseBoost'' συμμετείχε στο Trophy | Τροφή Challenge 2019 που διοργανώθηκε από το πρόγραμμα ''Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά'' τον Ιούλιο του 2019. Περιγραφή ιδέας: Η CHEESEBOOST είναι μία start-up η οποία στελεχώνεται από τους τελειόφοιτους της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτριο Ιωάννη Κασαρτζιάν και Γεώργιο Καρανάσιο, από τον καθηγητή τους Κωνσταντίνο Πουλά και την εταιρεία Θύρατρον. Η υπηρεσία η οποία προσφέρεται από την CHEESEBOOST είναι η αύξηση της τυροποίησης κατά 15% τουλάχιστον, σε τυροκομικές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό με την εγκατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού στον χώρο των εγκαταστάσεων τους, χωρίς την παρεμβολή στον προϋπάρχοντα εξοπλισμό που διαθέτουν. H αύξηση της παραγωγής επιτυγχάνεται μέσω μιας ασύρματης αυτοματοποιημένης συσκευής η οποία εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της τυροποίησης. H συσκευή οδηγεί στην επιτάχυνση και την αύξηση του ποσοστού κρυστάλλωσης των πρωτεϊνών του τυριού. Mε τη μη θερμική, ενεργειακή επεξεργασία του τυριού προκύπτει ένας μεγαλύτερος κρύσταλλος τυριού, αξιοποιώντας περισσότερες πρωτεΐνες από το σύνολο του γάλακτος κατά τη διαδικασία της πήξης, μεγάλο μέρος των οποίων, υπό φυσιολογικές συνθήκες τυροποίησης, καταλήγουν στο τυρόγαλο. Έτσι, τα οφέλη από την επιτυχή εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας μπορεί να είναι οικονομικά (αύξηση της παραγωγής), αλλά και περιβαλλοντολογικά (μείωση του εναπομείναντος τυρόγαλου ως υποπροϊόν της βιομηχανικής παραγωγής). Follow us Facebook: https://bit.ly/2ZqbdO3 ''Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά'' Website: https://bit.ly/2F8hTrS ''Trophy | Τροφή Challenge'' Website: https://bit.ly/2Kq0mxk

Σπουδαία ανακάλυψη για την τυροκομία από Έλληνες φοιτητές - Ώρα Ελλάδος 5:30 10/5/2019 | OPEN TV

Subscribe to OPEN: http://bit.ly/2uV7vyj Σπουδαία ανακάλυψη για την τυροκομία από Έλληνες φοιτητές - Ώρα Ελλάδος 5:30 10/5/2019 | OPEN TV Δες όλα τα βίντεο εδώ: http://bit.ly/2DioOxH Σπουδαία ανακάλυψη για την τυροκομία από Έλληνες φοιτητές Για τη νέα επαναστατική τεχνολογία στο χώρο της τυροκομίας που δημιούργησαν μίλησαν στην «Ώρα Ελλάδος 5:30» δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα, οι τελειόφοιτοι της Φαρμακευτικής Σχολής, Δημήτριος-Ιωάννης Κασαρτζιάν και Γεώργιος Καρανάσιος με τη βοήθεια του συντονιστή καθηγητή, Κωνσταντίνου Πουλά και της εταιρίας Θύρατρον, έχουν καταφέρει να οδηγηθούν στο έργο «CHEESEBOOST», με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους τυροκόμους να αυξήσουν την ποσότητα του τυριού που παράγουν χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα γάλακτος. OPEN TV: Website: http://bit.ly/2UGWO0M YouTube: http://bit.ly/2uV7vyj Facebook: http://bit.ly/2OY1gTm Instagram: http://bit.ly/2KiL6W5 Twitter: http://bit.ly/2YVYcvP

Επικοινωνία


loader
ΕΣΠΑ