Article Editor

Article Editor

«Ευφυής Γεωργία: Ένα τεράστιο βήμα στον συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο», από το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών

geoponia

«Ευφυής Γεωργία: Ένα τεράστιο βήμα στον συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο», θα είναι το θέμα της συνεδρίας του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταξύ 18:30 και 20:30 το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Αστήρ», στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης.

H συνεδρία θα εστιάσει σε τεχνολογίες ευφυούς γεωργίας, καινοτόμα επιχειρησιακά εργαλεία, ευφυή θερμοκήπια, καινοτομία και ψηφιοποίηση της γεωργίας και των αγροτικών περιοχών, αξιοποίηση Τεχνολογιών 5G-IoT για την Ορθολογική Διαχείριση και Εξοικονόμηση Υδάτινων Πόρων στην Αγροτική Παραγωγή και ανταγωνιστική διαφοροποίηση προϊόντων ζωικής προέλευσης με ενσωμάτωση έξυπνων ΤΠΕ.

Στήνει γέφυρα καινοτομίας, ανάπτυξης και έρευνας με τη Βιομηχανία το Τμήμα Χημικών Μηχανικών

  • foto xm Copy

Με δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις συμμετέχει το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών στο 22ο Forum Ανάπτυξης, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Η πρώτη με τίτλο «Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία και ανάπτυξη» θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το πρωί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η σε βάθος ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και οι προοπτικές για το μέλλον, στο επίπεδο της χώρας, της περιοχής αλλά και του Πανεπιστημίου Πατρών, στους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας ως αφορμή το παράδειγμα του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι ομιλητές που θα συμμετάσχουν και θα λάβουν μέρος στη συζήτηση, προέρχονται από τους χώρους της εκπαίδευσης, της έρευνας, των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας.

Τεχνητή Νοημοσύνη και καινοτομία από τα τμήματα  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ

kainotomia Copy

Πολλά ακούγονται για την τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία. Ήρθε όμως η ώρα να τα δούμε και στην πράξη. Τους ορίζοντες που ανοίγονται θα παρουσιάσει το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών στην εκδήλωση «Τεχνητή Νοημοσύνη-Καινοτομία: Ευφυΐα Παντού», το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, μεταξύ 15:30 και 19:30 στο ξενοδοχείο «Αστήρ», στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης.

 Δήμος Πατρέων: «Οι δράσεις που θα υλοποιήσουμε για μια έξυπνη πόλη»

dimarxeio Copy

 Μια πόλη όπως η Πάτρα δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τις αλλαγές που συντελούνται και να χάσει το τρένο των εξελίξεων. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Πατρεών συμμετέχει στο 22ο Forum Ανάπτυξη με την εκδήλωση «Δράσεις έξυπνης πόλης», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στις 12:30 με 14:30. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και θα συντονίσει ο Νίκος Ασπράγκαθος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών, Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού.

«Έξυπνες λύσεις για το περιβάλλον» από Σύλλογο Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Χαλανδρίτσας

ZAV61775 Copy

 Τις «έξυπνες λύσεις για το περιβάλλον» θα αναδείξει στην εκδήλωσή του ο Σύλλογος  Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος  Κ.Υ Χαλανδρίτσας, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου το απόγευμα  στις 8 με 10 το βράδυ, στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης, στο ξενοδοχείο «Αστήρ». 

H Eταιρεία Αχαΐκών Σπουδών ανιχνεύει την Ιστορία της Πάτρας

spoud Copy

Οι «Πολυπολιτισμικές όψεις της νεότερης Πάτρας» θα είναι το αντικείμενο της συνεδρίας της Εταιρείας Αχαΐκών Σπουδών την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, από 5:30 εώς 7:30 το απόγευμα, στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Εμπορικός Σύλλογος και Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων: «Πως θα αυξήσετε τον τζίρο σας με μερικά κλικ» 

 eshop CopyΗ αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων μέσω της δημιουργίας ενός e shop, το οποίο προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, μιας και χαμηλώνει το κόστος αγοράς και παράδοσης ενός προιόντος θα αναδειχτεί στην εκδήλωση του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών μαζί με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, μεταξύ 10πμ και 12 πμ, στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξη, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

To πρόγραμμα «Proof of Concept» θα ανακαλύψουμε στην παρουσίαση του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών

parc CopyΟι «Αναπτυξιακές δράσεις του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών» μέσα από το πρόγραμμα Proof of Concept- Έξυπνες Πόλεις παντού» θα αναδειχτούν στην εκδήλωση του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, μεταξύ 5:30 και 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου 23 Νοεμβριου, στο ξενοδοχείο «Αστήρ», στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης.

Ο Βασίλης Αναστασόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Π.Π, που θα συντονίσει την εκδήλωση, θα μιλήσει για το πρόγραμμα Proof of Concept και τις Έξυπνες πόλεις.

 «Έξυπνες δράσεις τέχνης και δημιουργίας» στην εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού

 CopyΟι «Συν -έξυπνες δράσεις Τέχνης και Δημιουργίας» θα είναι το αντικείμενο της εκδήλωσης του Σοροπτιμιστικού Συλλόγου Πάτρας «Δανιηλής» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου το πρωί, στις 10:30 με 12:30. Σε αυτήν εξέχουσες προσωπικές από την περιοχή των Καλαβρύτων θα μιλήσουν για την περιοχή και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Έξυπνες λύσεις παντού - Η καινοτομία στην Κοινωνική Οικονομία από την Ένωση Συμπολιτεία

simpoliteia Copy

«Έξυπνες λύσεις παντού - Η καινοτομία στην Κοινωνική Οικονομία» θα είναι το αντικείμενο της «Ένωσης Συμπολιτεία», στο 22ο Forum Ανάπτυξης

Η «Ένωση Συμπολιτεία» είναι το δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των Φορέων Κ.Αλ.Ο, που δραστηριοποιούνται και λειτουργούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Με την συμμετοχή της στο FORUM Ανάπτυξης 2019 και την παρούσα πρόταση, θα γίνει προσπάθεια παρουσίασης  στο κοινό  της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, και την κοινωνία της Πάτρας, αλλά και ανάδειξης επιτυχημένων δράσεων   κοινωνικών Φορέων και Επιχειρήσεων, που αποτελούν έξυπνες λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας.

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine