1o Forum Ενέργειας

Ενδιαφέρουσες δράσεις στο 1ο Forum Ενέργειας

Δύο ενδιαφέροντα γεγονότα θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του συνεδριακού και εκθεσιακού διήμερου του 1ου Forum Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί στις 6&7 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα από την εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» σε συνδιοργάνωση με το Τεχνικό Επιμελητήριο – Τμήμα Δυτικής Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, θα προβληθεί ένα πολύ ενδιαφέρον μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά ντοκιμαντέρ, για τις πηγές παραγωγής ενέργειας και για την εξοικονόμηση ενέργειας. Η προβολή του βίντεο ημίωρης περίπου διάρκειας θα γίνει την Τρίτη 7/2 και στις ώρες: 12.30 -13.00, 13.30-14.00, 14.30 -15.00, 15.30-16.00 και 16.30- 17.00 Το μεταγλωττισμένο ντοκιμαντέρ, απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής αλλά και στο ευρύ κοινό, το οποίο θα μπορεί να το παρακολουθήσει ελεύθερα, ενώ μετά τις προβολές θα ακολουθεί συζήτηση, μεταξύ των συμμετεχόντων. (Πληροφορίες ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΕ, τηλ. 2610-240720).

Επίσης, στον εκθεσιακό χώρο του 1ου Forum Ενέργειας, σε ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο, θα παρουσιάζονται έργα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία περιλαμβάνουν σχεδιαστικές προτάσεις που συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με την ενέργεια. Μερικά από τα έργα που θα εκτεθούν είναι η λειτουργία ενός ενεργειακού αφαλατωτή, κτίρια σε παραδοσιακά τοπία όπως της Σαντορίνης και της Σίφνου, ανάλυση θερμικής και οπτικής άνεσης σε κατοικία σύμφωνα με τις βιοκλιματικές απαιτήσεις, συγκρότημα κατοικιών που συνδυάζουν το νερό, την φύση και τον ήλιο με το δομημένο περιβάλλον και μελέτη κτιρίου για φυσικό φωτισμό στο κέντρο της Πάτρας. Την επιμέλεια των παρουσιάσεων έχουν η Κατερίνα Λιάπη, επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και η Μαρία Τρυπαναγνωστοπούλου, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Αρχιτεκτονικές προτάσεις βιοκλιματικών κτιρίων στο 1ο Forum Ενέργειας

Στον εκθεσιακό χώρο του 1ου Forum Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2012, σε ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο, θα παρουσιάζονται έργα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία περιλαμβάνουν σχεδιαστικές προτάσεις που συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με την ενέργεια. Η λειτουργία ενός ενεργειακού αφαλατωτή, κτίρια σε παραδοσιακά τοπία όπως της Σαντορίνης και της Σίφνου, ανάλυση θερμικής και οπτικής άνεσης σε κατοικία σύμφωνα με τις βιοκλιματικές απαιτήσεις, συγκρότημα κατοικιών που συνδυάζουν το νερό, την φύση και τον ήλιο με το δομημένο περιβάλλον και μελέτη κτιρίου για φυσικό φωτισμό στο κέντρο της Πάτρας. Την επιμέλεια των παρουσιάσεων έχουν η Κατερίνα Λιάπη, επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και η Μαρία Τρυπαναγνωστοπούλου, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

To πρόγραμμα του 1oυ Forum Ενέργειας

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» εγκαινιάζει μια ακόμα πρωτοβουλία σε επίπεδο εκδηλώσεων οικονομικού – αναπτυξιακού περιεχομένου, με το 1ο Forum Ενέργειας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας. Το «1ο Forum Ενέργειας: Προσδοκίες για Βιώσιμη Ανάπτυξη» συνδιοργανώνεται με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος και αποτελεί μια κλαδική συνιστώσα του γνωστού πολυσυνεδρίου – έκθεση Forum Ανάπτυξης που διοργανώνει ο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» κάθε Νοέμβριο και συνέχεια της πολύ επιτυχημένης δράσης «Ημερίδες Συμβούλου Επιχειρήσεων». Πρόκειται για ένα συνεδριακό και εκθεσιακό γεγονός το οποίο αναμένεται να προσελκύσει όλους όσους ενδιαφέρονται για τα ενεργειακά δρώμενα της Δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «1ου FORUM ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»\

Δευτέρα 6/2/2012

18:00-20:00 ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ», Σύλλογος Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Πάτρας και Σύλλογος Βιοτεχνών Μετάλλου Ν. Αχαΐας Θέμα: «Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων Θεσμικό Πλαίσιο και Εφαρμογές» ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

- Γρηγόρης Οικονομίδης, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Επιθεωρητής Ενέργειας, ΕΥΕΠΕΝ ΥΠΕΚΑ, Θέμα: «Βιοκλιματικός Σχεδιασμός και Τεχνικές Εξοικονόμησης στα Κτίρια».

- Στάθης Τσελέπης, Δρ. Φυσικός, Προϊστάμενος Τμήματος Φ/Β Συστημάτων και Διεσπαρμένης Παραγωγής, ΚΑΠΕ, Θέμα: «Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις σε Κτίρια».

- Γεωργία Κωνσταντινοπούλου, Χημικός Μηχανικός, Στέλεχος ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ- ΥΠΕΚΑ, Θέμα: «Εξελίξεις στο Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον».

- Γιώργος Φραγκογιάννης, Δρ. Γεωθερμίας ΕΜΠ, Μεταλλειολόγος Μηχανικός,Θέμα: «Γεωθερμικά Συστήματα Αντλιών Θερμότητας- Αρχές Λειτουργίας και Πρακτικές εφαρμογές».

Προεδρείο: Θανάσης Γιανναδάκης, Δρ. Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός, Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΔΕ,

Ευάγγελος Τσιμπλοστεφανάκης, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Επιμελητής της Μ.Ε του ΤΕΕ/ΤΔΕ «Ενέργειας & Βιομηχανίας», Βασίλειος Αϊβαλής, Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός, Αναπληρωτής Επιμελητής της Μ.Ε του ΤΕΕ/ΤΔΕ «Ενέργειας».

20:00-22:00 «Εξωτερική Θερμομόνωση Κτιρίων/Εξοικονόμηση Ενέργειας»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

- Παντελής Πατενιώτης, Γενικός Δ/ντης Πανελληνίου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης -Eps-

- Χρήστος Τέας, Τεχνικός Δ/ντης Baumit Hellas

Την υποστήριξη της εκδήλωσης έχει αναλάβει η εταιρεία UNISOL AE

Τρίτη 7/2/2012

10:00-12:00 Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών (ΑΔΕΠ) AE

Θέμα: «Προωθώντας την Αειφόρο Ενεργειακή Διαχείριση στις πόλεις».

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

- Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, Προϊστάμενος Τμ. Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης ΑΔΕΠ Α.Ε., Θέμα: «Η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενεργειακή βιωσιμότητα των πόλεων - Δήμος Πατρέων».

- Ηλίας Καραχάλιος, Υπεύθυνος Τοπικού Ενεργειακού Γραφείου Πληροφόρησης ΑΔΕΠ Α.Ε., Θέμα: «Ο ρόλος του Τοπικού Ενεργειακού Γραφείου Πληροφόρησης στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών».

- Ευφροσύνη Βόγλη, MSc Χημικός Μηχανικός, Επιμελήτρια Μ.Ε. Περιβάλλοντος ΤΕΕ/ΤΔΕ, Θέμα: «Η αξία της ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας».

- Ιωάννα Παπαϊωάννου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Τίνα Παπασωτηροπούλου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Θέμα: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: δράσεις σχολικών μονάδων για την αειφόρο ενεργειακή διαχείριση των σχολικών κτιρίων».

18:00-20:00 ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος Θέμα: «Νέες ενεργειακές πηγές στη Δυτική Ελλάδα»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

- Σοφία Σταματάκη, Καθ. Σχολής MMM, ΕΜΠ, Θέμα: «Ισχύον θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων - Φορέας για την Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων». - Γιάννης Γρηγορίου, ΜΜΜ, Διευθ. Έρευνας και Παραγωγής ΕΛΠΕ, Θέμα: «Έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Υπάρχει μέλλον;»

- Κωνσταντίνος Νικολάου, Δρ Γεωλόγος Πετρελαίων, Ενεργειακός Οικονομολόγος Θέμα: «Σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα για τις παραχωρήσεις ερευνών πετρελαίου στην Ελλάδα, σεισμικά μη αποκλειστικής χρήσης και διαδικασίες «ανοικτής πόρτας»: Υπάρχουν ελπίδες;»

- Αβραάμ Ζεληλίδης, Καθ. Τμήματος Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Θέμα: «Η συμβολή των Πανεπιστημίων στην έρευνα υδρογονανθράκων: Παραδείγματα από το Εργαστήριο Ιζηματολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών».

20:00-22:00 Πανεπιστήμιο Πατρών – Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας

Θέμα: «ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανάπτυξη των ΑΠΕ»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

- Ιωάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Τμ.Φυσικής Παν/μίου Πατρών - Ιωάννης Καούρης, Επίκ. Καθηγητής Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Παν/μίου Πατρών

- Κατερίνα Λιάπη, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Παν/μίου Πατρών - Γεώργιος Αγγελόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Τμ.Χημικών Μηχανικών Παν/μίου Πατρών - Σωκράτης Καπλάνης, Καθηγητής Τμ. Μηχανολογίας ΤΕΙ, Πρόεδρος ΤΕΙ Πατρών

Εκθεσιακό Τμήμα

Στο εκθεσιακό τμήμα του 1ου Forum Ενέργειας συμμετέχουν μεταξύ άλλων σημαντικές εταιρείες με παραγωγή ή εφαρμογή προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας. Σε ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο θα παρουσιάζονται και έργα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, τα οποία περιλαμβάνουν σχεδιαστικές προτάσεις που συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με την ενέργεια. Την επιμέλεια των παρουσιάσεων έχουν η Κατερίνα Λιάπη, επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και η Μαρία Τρυπαναγνωστοπούλου, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Η έναρξη εργασιών του «1ου Forum Ενέργειας» θα συνδυαστεί και με την παρουσίαση της «Διαδικτυακής Έκθεσης για την Ενέργεια» που έχει προγραμματίσει ο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» στο πλαίσιο της σημαντικής καινοτομίας του Virtual Expo Center (VEC), που λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2011 στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.virtualexpocenter.gr. Στo VEC θα αναρτηθούν On demand όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του «1ου Forum Ενέργειας».

Χορηγοί του 1ου Forum Ενέργειας είναι οι εταιρείες Unisol ΑΕ, Calpak ΑΕ, ΑΔΕΠ Α.Ε., Δυναμοχρώμ, Aplopolis, Unitype, Ξενοδοχείο «Αστήρ», Τίγκας Αrt, Παναγιωτόπουλος Τυπογραφία.

Ραδιοφωνικό Σποτ

Δίωρες Συνεδρίες Forum Ενέργειας

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

 

18:00-20:00 ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ», Σύλλογος Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Πάτρας και Σωματείο Μετάλλου Ν. Αχαΐας
ΘΕΜΑ: «Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων: Θεσμικό Πλαίσιο και Εφαρμογές»


ΟΜΙΛΗΤΕΣ:


 • Γρηγόρης Οικονομίδης, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Επιθεωρητής Ενέργειας, ΕΥΕΠΕΝ ΥΠΕΚΑ

  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Στάθης Τσελέπης, Δρ. Φυσικός, Προϊστάμενος Τμήματος Φ/Β Συστημάτων και Διεσπαρμένης Παραγωγής, ΚΑΠΕ


 • Γεωργία Κωνσταντινοπούλου, Χημικός Μηχανικός, Στέλεχος ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ- ΥΠΕΚΑ


 • Βασιλική Βασιλείου,Φυσικός Msc Διαχείριση Αποβλήτων, Msc Φυσική Περιβάλλοντος, Στέλεχος ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ- ΥΠΕΚΑ

  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Γιώργος Φραγκογιάννης, Δρ. Γεωθερμίας ΕΜΠ, Μεταλλειολόγος Μηχανικός

  Η παρουσίαση του ομιλητή
  ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:


 • Θανάσης Γιανναδάκης, Δρ. Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός, Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΔΕ


 • Ευάγγελος Τσιμπλοστεφανάκης, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Επιμελητής της Μ.Ε του ΤΕΕ/ΤΔΕ «Ενέργειας & Βιομηχανίας»


 • Βασίλειος Αϊβαλής, Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός, Αναπληρωτής Επιμελητής της Μ.Ε του ΤΕΕ/ΤΔΕ «Ενέργειας»   

  20:00-20:00
  ΘΕΜΑ: «Εξωτερική Θερμομόνωση Κτιρίων/Εξοικονόμηση Ενέργειας»


  ΟΜΙΛΗΤΕΣ:


 • Παντελής Πατενιώτης, Γενικός Δ/ντης Πανελληνίου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης -Eps-

  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Χρήστος Τέας, Τεχνικός Δ/ντης Baumit Hellas

  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την εταιρεία UNISOL AE

     Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

  10:00-12:00 Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών (ΑΔΕΠ) AE
  ΘΕΜΑ: «Προωθώντας την Αειφόρο Ενεργειακή Διαχείριση στις πόλεις»

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  ΟΜΙΛΗΤΕΣ:


 • Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, Προϊστάμενος Τμ.Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης ΑΔΕΠ Α.Ε. • Ηλίας Καραχάλιος, Υπεύθυνος Τοπικού Ενεργειακού Γραφείου Πληροφόρησης ΑΔΕΠ Α.Ε. • Εφροσύνη Βόγλη, MSc Χημικός Μηχανικός, Επιμελήτρια Μ.Ε. Περιβάλλοντος ΤΕΕ/ΤΔΕ • Ιωάννα Παπαϊωάννου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας • Τίνα Παπασωτηροπούλου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

  18:00-20:00 ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδος
  ΘΕΜΑ: «Νέες ενεργειακές πηγές στη Δυτική Ελλάδα»
  ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
  Σοφία Σταματάκη, Καθ. Σχολής MMM, ΕΜΠ


 • Γιάννης Γρηγορίου, ΜΜΜ, Διευθ. Έρευνας και Παραγωγής ΕΛΠΕ


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Κωνσταντίνος Νικολάου, Δρ Γεωλόγος Πετρελαίων, Ενεργειακός Οικονομολόγος • Αβραάμ Ζεληλίδης, Καθ. Τμήματος Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

  20:00-22:00 Πανεπιστήμιο Πατρών – Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας
  ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανάπτυξη των ΑΠΕ»
  ΟΜΙΛΗΤΕΣ:


 • Ιωάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Τμ. Φυσικής Παν/μίου Πατρών


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Ιωάννης Καούρης, Επίκ. Καθηγητής Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Παν/μίου Πατρών


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Κατερίνα Λιάπη, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Παν/μίου Πατρών


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Γεώργιος Αγγελόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Τμ.Χημικών Μηχανικών Παν/μίου Πατρών


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Σωκράτης Καπλάνης, Καθηγητής Τμ. Μηχανολογίας ΤΕΙ, Πρόεδρος ΤΕΙ Πατρών


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Γεώργιος Λευθεριώτης, Επίκουρος Καθηγητής Τμ. Φυσικής Παν/μίου Πατρών


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Παναγιώτης Λιανός, Καθηγητής στο Γενικό Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν/μίου Πατρών


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Διονύσης Μάργαρης, Αναπλ. Καθηγητής Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Παν/μίου Πατρών


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Μιχάλης Κορνάρος, Επίκ. Καθηγητής Τμ. Χημικών Μηχανικών Παν/μίου Πατρών


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Ελευθέριος Αμανατίδης, Επίκ. Καθηγητής Τμ. Χημικών Μηχανικών Παν/μίου Πατρών


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Κίμωνας Χρηστάνης, Καθηγητής Τμ. Γεωλογίας Παν/μίου Πατρών


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Μανώλης Σουλιώτης, Μεταδιδάκτορας Ερευνητής Πανεπιστημίου Πατρών, Επιστημονικός Συνεργάτης ΑΤΕΙ Πατρών


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Ηλίας Σταθάτος, Αναπληρωτής Καθηγητής.ΤΕΙ Πάτρας, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τμήμα Ηλεκτρολογίας


  Η παρουσίαση του ομιλητή


 • Διονύσιος Ρουμπιέν, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτηρίων ΤΕΙ Πάτρας


  Η παρουσίαση του ομιλητή

  1o Forum Ενέργειας

  Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» στο πλαίσιο των συνεχών αναπτυξιακών της δράσεων προγραμματίζει για τις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα, τη διοργάνωση συνεδριακού και εκθεσιακού διημέρου υπό τον τίτλο «1ο Forum Ενέργειας: Προσδοκίες για βιώσιμη ανάπτυξη». (Ώρες λειτουργίας: 6/2 από 6:00μ.μ. έως 10:00μ.μ και 7/2 από 10:00π.μ. έως 10:00μ.μ) Το «1o Forum Ενέργειας» που θα συνδιοργανωθεί με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, στην ουσία αποτελεί μια κλαδική συνιστώσα του γνωστού πολυσυνεδρίου – έκθεση Forum Ανάπτυξης που διοργανώνει ο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» κάθε Νοέμβριο και συνέχεια της πολύ επιτυχημένης δράσης «Ημερίδες Συμβούλου Επιχειρήσεων».

  Στο «1ο Forum Ενέργειας: Προσδοκίες για βιώσιμη ανάπτυξη» θα αναδειχθούν θέματα όπως:

  - Νέες ενεργειακές πηγές στη Δυτική Ελλάδα

  - Εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας(Ηλιακή, Βιομάζα, Αιολική, Γεωθερμική, Υδατοπτώσεων)

  - Πράσινα κτίρια-βιοκλιματικός σχεδιασμός

  - Εξοικονόμηση ενέργειας

  - Τεχνική εκπαίδευση και εξειδίκευση-Νέα επαγγέλματα

  - Επιστήμη και Τεχνολογία: Για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανάπτυξη των ΑΠΕ

  - Προωθώντας την Αειφόρο Ενεργειακή Διαχείριση στις πόλεις

  - Ενημέρωση-Ευαισθητοποίηση- Αλλαγή ενεργειακής συμπεριφοράς

  Οι παραπάνω θεματικές του «1ου Forum Ενέργειας» θα συζητηθούν στο πλαίσιο έξι διαδοχικών δίωρων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία φορέων όπως: ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας, Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Πατρών ΑΔΕΠ AE, Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ», Σύλλογος Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Πάτρας, Σωματείο Μετάλλου Ν. Αχαΐας, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Αχαΐας, ΜΚΟ κ.ά.

  Κατά τη διάρκεια του διημέρου και σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς αναμένεται να παρακολουθήσει τις συνεδριακές εκδηλώσεις και να επισκεφθεί τα εκθεσιακά περίπτερα του «1ου Forum Ενέργειας» ένας μεγάλος αριθμός κοινού που θα το συνθέτουν: Επαγγελματίες στο χώρο της ενέργειας, εκπρόσωποι πολιτικών, αυτοδιοικητικών επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, επιστημονικό δυναμικό, (μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ) τεχνικό προσωπικό από πολλά σχετικά επαγγέλματα, ξενοδόχοι, καθηγητές, φοιτητές, μαθητές, αγρότες κλπ. Στο Εκθεσιακό τμήμα του «1ου Forum Ενέργειας» θα συμμετέχουν σημαντικές παραγωγικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της Ενέργειας.

  Η έναρξη εργασιών του «1ου Forum Ενέργειας» θα συνδυαστεί και με την παρουσίαση της «Διαδικτυακής Έκθεσης για την Ενέργεια» που έχει προγραμματίσει ο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» στο πλαίσιο της σημαντικής καινοτομίας του Virtual Expo Center (VEC), που από τις 19/11/2011 λειτουργεί στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.virtualexpocenter.gr. Στo VEC θα φιλοξενηθούν Live streaming και On demand οι σημαντικότερες δράσεις του διημέρου «1ο Forum Ενέργειας».

  Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

  Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

  PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

  Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

  Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

  banner forum 2016

   

  Αρχή Σελίδας
  Template by JoomlaShine