Γενικά θέματα

 Δήμος Πατρέων & ΔΕΥΑΠ: Επίλυση καθημερινών προβλημάτων

 

Όλες τις εφαρμογές και την τεχνολογία που μπορούν να κατατάξουν την Πάτρα ως μια «έξυπνη» πόλη διαθέτει ο Δήμος της Πάτρας όπως διαφάνηκε στην εκδήλωση που από κοινού οργάνωσε με τη ΔΕΥΑΠ. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ανέφερε ότι :«Ένας Δήμος για να μπορέσει να προχωρήσει χρειάζεται εργαζόμενους που δεν είναι αποξενωμένοι από την δουλειά τους, που έχουν αυτοπεποίθηση. Και εμείς πολλές φορές λέμε ότι αυτό είναι ένα μεγαλείο και θα το αποδείξουν τώρα σε λίγο στην παρουσίαση που θα κάνουν.
Αγαπούν την δουλειά τους, είναι ικανότατοι, είναι καταπληκτικοί άνθρωποι. Χαιρόμαστε που είμαστε μαζί τους.

Lever Σύμβουλοι Ανάπτυξης και CISCO Hellas: Έξυπνες λύσεις για την πόλη

LEVER Copy

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των τεχνολογιών και της μετατροπής μιας πόλης σε «έξυπνη» στην ανάπτυξη της οικονομίας και της ποιότητας ζωής . Αυτό προέκυψε στη διάρκεια της εκδήλωσης της LEVER Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ (μέλος του Ομίλου Σαμαράς & Συνεργάτες) και της CISCO Hellas, στο πλαίσιο του 22ou Forum Ανάπτυξης 2019
O Πολύκαρπος Καρκαβίτσας Χωροτάκτης, Πολεοδόμος Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Αναπληρωτής Διευθύνων LEVER A.E παρουσίασε την εμπειρία της LEVER στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη των πόλεων και τις νέες τεχνολογίες.
Η εταιρεία ασχολείται με το τεχνικό συμβουλευτικό κομμάτι (αδειοδοτήσεις, ενεργειακά, περιβαλλοντικά, πάσης φύσεως μελέτες κλπ) τόσο στον δημόσιο τομέα, όσο και στον ιδιωτικό.

 6η Υγειονομική Περιφέρεια: Ποιες είναι οι καινοτόμες δράσεις  

 IPE Copy

Η απόλυτη προσβασιμότητα του συνόλου των πολιτών στην Δημόσια Υγεία αποτελεί πρωταρχικό στόχο της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία είναι η πρώτη ΥΠΕ σ’ όλη τη χώρα που εφαρμόζει κοινές καινοτόμες δράσεις με 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην Υγεία.

Πρόκειται ένα ολιστικό πρόγραμμα που στόχο έχει να «θεραπεύσει» τις αδικίες στο Δημόσιο Σύστημα Υγεία, που βιώνουν κυρίως οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως μετανάστες και πρόσφυγες, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα με ψυχική ασθένεια, πολίτες της τρίτης ηλικίας, παιδιά, άνθρωποι που έχουν φθάσει στα όρια της απογοήτευσης, άνεργοι, κ.α.

 Ένωση Ιδιοκτητών Νομού Αχαΐας: Τα πέντε βήματα για τα ακίνητα

AKINHTA PANEL Copy

Λιγότερη γραφειοκρατία στις συναλλαγές επί ακινήτων και σημαντικές διευκολύνσεις μέσα από πέντε βήματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα εφαρμοστούν εντός του 2020 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.
Ο κ. Γεωργαντάς ήταν ο κεντρικός ομιλητής της επετειακής εκδήλωσης της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων νομού Αχαΐας με θέμα «Έξυπνες λύσεις και στην Ακίνητη Περιουσία», που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στο πλαίσιο του οικονομικού πολυσυνεδρίου «22o Forum Ανάπτυξης», στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Η/Υ και Πληροφορικής:«Το «έξυπνο» μήνυμα που φθάνει σε εκατομμύρια αποδέκτες»

 electro Copy

Τα άλματα και οι εφαρμογές της έξυπνης τεχνολογίας καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι δύο πρόεδροι των τμημάτων, Σταύρος Κουμπιάς και Ευστράτιος Γαλλόπουλος, αντίστοιχα, μίλησαν για τα επιτεύγματα και τους στόχους που έχουν επιτευχθεί μέσω της εξέλιξης της τεχνολογίας.

   Μιχάλης Λεμπιδάκης: «Η επιτυχία είναι παραγωγή επιστημόνων με πρακτικές γνώσεις»

LEMPI

 

Στην εκδήλωση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πάτρας παρέστη και ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος των «Πλαστικών Κρήτης», ο οποίος και έλαβε τιμητική πλακέτα, μίλησε για τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις. « Σε μια εταιρεία δεν μπορεί όλοι να είναι εφευρέτες. Όμως πρέπει να δημιουργήσεις έναν οργανισμό που οι ιδέες θα ξεκινούν από επάνω επίπεδο και θα διαχέονται σε όλα τα υπόλοιπα. Η ανάπτυξη διαφοροποιημένων προϊόντων είναι επίσης μονόδρομος για την επιτυχία» ανέφερε.

Τμήμα  Χημικών Μηχανικών Πάτρας: Έρευνα και καινοτομία δίαυλοι επιτυχίας της χώρας μας

 XIM 1 Copy

Η έρευνα, η καινοτομία και η ανάπτυξη αναλύθηκε στην ιδιαίτερα πλούσια από άποψη πληροφόρησης εκδήλωση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο 22ο Forum Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του Τμήματος, Δημήτρης Βαγενάς, με υπερηφάνεια παρουσίασε τα όσα έχει καταφέρει το συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο απαριθμεί 150 δημοσιεύσεις το χρόνο ενώ σημαντική βοήθεια αναμένεται να του δοθεί με τη διαδικασία των χορηγιών.

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος& Επιμελητήριο Αχαΐας: Οι επιχειρήσεις στον ψηφιακό κόσμο

epim Copy

Την ανάγκη οι επιχειρήσεις να εισαχθούν στον ψηφιακό κόσμο, καθώς και το πλάνο δράσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την τουριστική προβολή και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ανέδειξαν οι ομιλητές στην εκδήλωση με τίτλο «Επιχειρηματικές δεξιότητες και δυνατότητες σε έναν έξυπνο ψηφιακό κόσμο» στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης.Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online της Google για τις νέες ευκαιρίες προώθησης και προβολής τουριστικών επιχειρήσεων μέσω του διαδικτύου.

Έξυπνες λύσεις παντού

   nea egkainia Copy

 Οι έξυπνες λύσεις στα πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα βρίσκονται στο επίκεντρο του 22ου Forum Ανάπτυξης- Money Show Πάτρας 2019, το οποίο ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ» και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.Το πρωί του Σαββάτου εξελίχθηκαν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μέσω των οποίων αναδείχτηκαν έξυπνες λύσεις στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, ενώ το απόγευμα πριν την έναρξη των συνεδριακών εκδηλώσεων τελέστηκε ο αγιασμός από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σκιαδαρέση, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο.

 Οι νέες υπηρεσίας της ΔΕΥΑΠ σε ειδικό περίπτερο στο 22ο Forum Ανάπτυξης

 

deiap Copy

  

 

 

Mε ένα περίπτερο όπου θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης που διαθέτει πλέον η υπηρεσία, θα συμμετάσχει η Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης Άρδευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) στο 22ο Forum Ανάπτυξης και τις δύο ημέρες της εκδήλωσης, στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «Αστηρ». Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να πληροφορηθούν για τις τελευταίες τεχνολογίες της υπηρεσίας, που πλέον αλλάζει   σελίδα και διαθέτει στους καταναλωτές μια μεγάλη γκάμα παροχών.

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine