Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας

Ενδιαφέρουσες προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πολιτισμού, ο οποίος βρίσκεται σε αδράνεια και σε τέλμα, κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της άκρως ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργάνωσε η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας το βράδυ της Κυριακής 23 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο του Forum Aνάπτυξης 2014 – 17o Money Show, που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Την εκδήλωση προλόγισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολυφωνικής Χορωδίας Μο Σταύρος Σολωμός, ο οποίος εξήρε τους διοργανωτές του Forum που αποτελεί θεσμό για την πόλη, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Στο βήμα ανέβηκε πρώτος ο μουσικολόγος – παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών Παναγιώτης Μυλωνάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαφυλλάξουμε όσο ποτέ την εθνική μας παράδοση και κατ’ επέκταση τη δημοτική μας μουσική, αυτήν που συνοδεύει γενιές και γενιές.

Η διευθύντρια της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαϊας, Ευγενία Πιερρή μίλησε για τη συμβολή του σχολείου στην προαγωγή του πολιτισμού, επισημαίνοντας τις αδυναμίες αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη αυτού του στόχου. «Σήμερα προκύπτει αδήριτη ανάγκη επαναπροσδιορισμού και οργάνωσης του σύγχρονου σχολείου, να αποτάξουμε τα παρωχυμένα ώστε να προκύπτει η εικόνα της αρμονίας του με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σημείωσε πως τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας αγωνίζονται παρά τις αντιξοότητες για μια καλύτερη παιδεία, με σεβασμό στις ανθρωπιστικές αξίες.

Η θεατρολόγος – φιλόλογος, Χριστίνα Κόκκοτα, επισήμανε επιτακτική την ανάγκη να μετουσιωθεί ο πολιτισμός σε παραγωγική διαδικασία στο κοινωνικό σύνολο, κάτι που προϋποθέτει αύξηση του διατιθέμενου κρατικού προϋπολογισμού, ανάδειξη των χώρων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς επίσης να πάψουν οι ιθύνοντες να διαχειρίζονται τον πολιτισμό με ευκαιριακό τρόπο. Επικεντρώθηκε και η ίδια στην σχέση εκπαίδευσης και πολιτισμού, καθώς βρίσκονται όπως είπε σε αμφίδρομες πορείες, ενώ κλείνοντας την ομιλία της τόνισε πως ο δρόμος για την ανάταξη του πολιτισμού είναι μακρύς και είναι αναγκαία η πολιτική βούληση.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, ο Λυκειάρχης Γιάννης Κόττορος, επικεντρώθηκε στον ρόλο της παιδείας για την ανασυγκρότηση του πολιτισμού. «Το σχολείο συνδέεται με την πολιτιστική δημιουργία» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως γίνονται πολλά πολιτιστικά προγράμματα με απώτερο σκοπό τα παιδιά να στραφούν στον πολιτισμό στην καθημερινότητά τους και να μην απορροφούνται από το διαδίκτυο. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο έργο της Πολυφωνική, όπου σε καθημερινή βάση 600 άτομα συμμετέχουν στην παραγωγή και προώθηση του πολιτισμού εντελώς αφιλοκερδώς, συνεισφέροντας έμπρακτα στην παραγωγική ανασυγκρότησή του.

Ο επίλογος της βραδιάς γράφτηκε μ’ ένα μοναδικό μουσικό «ταξίδι» από τους Βασίλη Τζιατζιά (ηλεκτρονική κιθάρα) και Σέργιο Σοϊλέ (φλάουτο), δύο βιτρουόζους καλλιτέχνες, που υπηρετούν τη μουσική με σεβασμό και συνέπεια, οι οποίοι εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων που αποζημιώθηκαν από την ξεχωριστή αυτή σύμπραξη λόγου και μουσικής.

Τέλος, να αναφερθεί ότι ο τέως Υπουργός, πολιτικός και δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος ομιλητής τελικά δεν κατάφερε να παραστεί.  

Τελευταία Ενημέρωση : Τετάρτη, 26/11/2014

 Χορηγοί 8ου Forum Ενέργειας 2019

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

ΕΛΠΕ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine