Με μεγάλη συμμετοχή άρχισαν οι συνεδριακές και εκθεσιακές εκδηλώσεις του 1ου Forum Ενέργειας

Με μεγάλη συμμετοχή του τεχνικού κόσμου της Αχαΐας, άρχισαν το απόγευμα της Δευτέρας 6/2/2012, στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της Πάτρας, οι διήμερες εργασίες του συνεδριακού και εκθεσιακού 1ου Forum Ενέργειας, από την εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Το «1ο Forum Ενέργειας: Προσδοκίες για Βιώσιμη Ανάπτυξη» συνδιοργανώνεται με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος και αποτελεί μια κλαδική συνιστώσα του γνωστού πολυσυνεδρίου – έκθεση Forum Ανάπτυξης που διοργανώνει ο «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» κάθε Νοέμβριο και συνέχεια της πολύ επιτυχημένης δράσης «Ημερίδες Συμβούλου Επιχειρήσεων».

Πρόκειται για ένα συνεδριακό και εκθεσιακό γεγονός το οποίο αναμένεται να προσελκύσει όλους όσους ενδιαφέρονται για τα ενεργειακά δρώμενα της Δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Οι εργασίες του 1ου Forum Ενέργειας άρχισαν στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας με την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ», ο Σύλλογος Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Πάτρας και ο Σύλλογος Βιοτεχνών Μετάλλου Ν. Αχαΐας με θέμα: «Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων Θεσμικό Πλαίσιο και Εφαρμογές».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΤΕΕ / Τμ. Δυτικής Ελλάδας κ. Αθανάσιος Γιανναδάκης, τόνισε ότι με αυτή την εκδήλωση εγκαινιάζεται μια πιο ουσιαστική σχέση γιατί στον τεχνικό κόσμο δεν υπάρχουν ελίτ, αλλά συνεργάτες που πρέπει να ενδιαφέρονται για το τελικό προϊόν. Ο κ. Γιανναδάκης αναφέρθηκε στην αλυσίδα της κατασκευής από την σύλληψη έως την παράδοση του τελικού προϊόντος με βάση έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας μεταξύ όλων των ειδικοτήτων. Ακόμα, ανακοίνωσε ότι το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε ένα πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΚΑΠΕ, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και σύντομα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών θα αναλάβει και ένα δεύτερο πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ» κ. Νίκος Φωτόπουλος τόνισε ότι οι ΑΠΕ στην χώρα μας αποτελούσαν τα προηγούμενα χρόνια ένα πεδίο θεωρητικής ανάλυσης και πλέον περνούν στην φάση της τεχνικής εφαρμογής και εκμετάλλευσης. Οι ηλεκτρολόγοι, πρόσθεσε ο κ. Φωτόπουλος ενδιαφέρονται άμεσα γι΄ αυτό τον τομέα και θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση των νέων πηγών ενέργειας στη χώρα μας.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Πάτρας κ. Βασίλειος Κουλούρης χαιρέτησε και αυτός την πρωτοβουλία του «Συμβούλου Επιχειρήσεων» και του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας με το 1ο Forum Ενέργειας και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η εκδήλωση θα είναι ένα πρώτο βήμα για πιο στενή συνεργασία των επαγγελματιών της κατασκευής που έχει μπει σε βαθιά ύφεση. Ο κ. Κουλούρης πρόσθεσε ότι όλοι οι επαγγελματίες της κατασκευής επιβάλλεται να παρακολουθούν τις εξελίξεις της τεχνολογίας, ώστε ο κάθε κλάδος υπεύθυνα, με πιστοποιημένα και ποιοτικά υλικά και αδειοδοτημένους επαγγελματίες να πετυχαίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι: - Γρηγόρης Οικονομίδης, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Επιθεωρητής Ενέργειας, ΕΥΕΠΕΝ ΥΠΕΚΑ, Θέμα: «Βιοκλιματικός Σχεδιασμός και Τεχνικές Εξοικονόμησης στα Κτίρια». - Στάθης Τσελέπης, Δρ. Φυσικός, Προϊστάμενος Τμήματος Φ/Β Συστημάτων και Διεσπαρμένης Παραγωγής, ΚΑΠΕ, Θέμα: «Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις σε Κτίρια». - Γεωργία Κωνσταντινοπούλου, Χημικός Μηχανικός, Στέλεχος ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ- ΥΠΕΚΑ Θέμα: «Εξελίξεις στο Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον». - Γιώργος Φραγκογιάννης, Δρ. Γεωθερμίας ΕΜΠ, Μεταλλειολόγος Μηχανικός, Θέμα: «Γεωθερμικά Συστήματα Αντλιών Θερμότητας- Αρχές Λειτουργίας και Πρακτικές εφαρμογές». Προεδρείο: Θανάσης Γιανναδάκης, Δρ. Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός, Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΔΕ, Ευάγγελος Τσιμπλοστεφανάκης, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Επιμελητής της Μ.Ε του ΤΕΕ/ΤΔΕ «Ενέργειας & Βιομηχανίας», Βασίλειος Αϊβαλής, Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός, Αναπληρωτής Επιμελητής της Μ.Ε του ΤΕΕ/ΤΔΕ «Ενέργειας».

Στις 8.00 το βράδυ ακολούθησε μια ακόμα ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Εξωτερική Θερμομόνωση Κτιρίων/Εξοικονόμηση Ενέργειας», στην οποία μίλησαν οι: - Παντελής Πατενιώτης, Γενικός Δ/ντης Πανελληνίου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης -Eps- - Χρήστος Τέας, Τεχνικός Δ/ντης Baumit Hellas Την υποστήριξη της εκδήλωσης έχει αναλάβει η εταιρεία UNISOL AE

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις του 1ου Forum Ενέργειας, συνεχίζονται στο ξενοδοχείο «Αστήρ» την Τρίτη 7/2/2012 στις 10.00 το πρωϊ με εκδήλωση που οργανώνει η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών (ΑΔΕΠ) AE με θέμα: «Προωθώντας την Αειφόρο Ενεργειακή Διαχείριση στις πόλεις». Θα μιλήσουν οι: - Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, Προϊστάμενος Τμ. Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης ΑΔΕΠ Α.Ε., Θέμα: «Η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενεργειακή βιωσιμότητα των πόλεων - Δήμος Πατρέων». - Ηλίας Καραχάλιος, Υπεύθυνος Τοπικού Ενεργειακού Γραφείου Πληροφόρησης ΑΔΕΠ Α.Ε., Θέμα: «Ο ρόλος του Τοπικού Ενεργειακού Γραφείου Πληροφόρησης στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών». - Ευφροσύνη Βόγλη, MSc Χημικός Μηχανικός, Επιμελήτρια Μ.Ε. Περιβάλλοντος ΤΕΕ/ΤΔΕ, Θέμα: «Η αξία της ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας». - Ιωάννα Παπαϊωάννου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Τίνα Παπασωτηροπούλου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Θέμα: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: δράσεις σχολικών μονάδων για την αειφόρο ενεργειακή διαχείριση των σχολικών κτιρίων».

Στις 6.00 το απόγευμα το ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνει μια ακόμα δίωρη εκδήλωση με θέμα: «Νέες ενεργειακές πηγές στη Δυτική Ελλάδα», στην οποία θα μιλήσουν οι: - Σοφία Σταματάκη, Καθ. Σχολής MMM, ΕΜΠ, Θέμα: «Ισχύον θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων - Φορέας για την Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων». - Γιάννης Γρηγορίου, ΜΜΜ, Διευθ. Έρευνας και Παραγωγής ΕΛΠΕ, Θέμα: «Έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Υπάρχει μέλλον;» - Κωνσταντίνος Νικολάου, Δρ Γεωλόγος Πετρελαίων, Ενεργειακός Οικονομολόγος Θέμα: «Σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα για τις παραχωρήσεις ερευνών πετρελαίου στην Ελλάδα, σεισμικά μη αποκλειστικής χρήσης και διαδικασίες «ανοικτής πόρτας»: Υπάρχουν ελπίδες;» - Αβραάμ Ζεληλίδης, Καθ. Τμήματος Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Θέμα: «Η συμβολή των Πανεπιστημίων στην έρευνα υδρογονανθράκων: Παραδείγματα από το Εργαστήριο Ιζηματολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών».

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις του 1ου Forum Ενέργειας θα κλείσουν στις 8.00 το βράδυ με την εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας, με θέμα: «ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ανάπτυξη των ΑΠΕ», στην οποία θα μιλήσουν οι: - Ιωάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Τμ. Φυσικής Παν/μίου Πατρών - Ιωάννης Καούρης, Επίκ. Καθηγητής Τμ. Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Παν/μίου Πατρών - Κατερίνα Λιάπη, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Παν/μίου Πατρών - Γεώργιος Αγγελόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής Τμ.Χημικών Μηχανικών Παν/μίου Πατρών - Σωκράτης Καπλάνης, Καθηγητής Τμ. Μηχανολογίας ΤΕΙ, Πρόεδρος ΤΕΙ Πατρών Εκθεσιακό Τμήμα

Διαβάστηκε 1487 Φορές

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine