Έξυπνες λύσεις παντού

   nea egkainia Copy

 Οι έξυπνες λύσεις στα πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα βρίσκονται στο επίκεντρο του 22ου Forum Ανάπτυξης- Money Show Πάτρας 2019, το οποίο ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ» και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.Το πρωί του Σαββάτου εξελίχθηκαν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις μέσω των οποίων αναδείχτηκαν έξυπνες λύσεις στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, ενώ το απόγευμα πριν την έναρξη των συνεδριακών εκδηλώσεων τελέστηκε ο αγιασμός από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σκιαδαρέση, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο.

Ο π. Νικόλαος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου για καλή επιτυχία στις εργασίες του πολυσυνεδρίου, ενώ κάλεσε τους τοπικούς φορείς και το πολιτικό δυναμικό να βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία. «Η περιοχή μας αξίζει πολλά. Μας λείπει η συνεργασία. Γίνονται βέβαια κάποιες προσπάθειες, αλλά τις ατομικεύουμε με αποτέλεσμα αντί να κερδίζουμε, να χάνουμε. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν επιτρέπουν αντιθέσεις. Πρέπει όλος ο λαός να είμαστε μια γροθιά. Να καμαρώνετε γι’ αυτό που είστε, Έλληνες και ορθόδοξοι», τόνισε συγκινημένος. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, εκδότης της εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων», Παναγιώτης Γιαλένιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο φετινό πολυσυνέδριο, ανέφερε πως το συνέδριο έχει συμπληρώσει πλέον μία γενιά, η οποία ξεκίνησε σε εποχές ευφορίας, πέρασε από εποχές κρίσης, μνημονίων και μεταμνημονίων, αλλά ουδέποτε υπέστειλε τη σημαία του. «Το φανερό μυστικό του συνεδρίου είναι ότι αντιπροσωπεύει τη συνεργασία ανεξάρτητα από τις κεντρικές ή τοπικές πολιτικές και διοικήσεις. Χωρίς αποκλεισμούς το πολυσυνέδριο δίνει λόγο σε όλους. Το φετινό μήνυμα του συνεδρίου είναι οι έξυπνες, ευφυείς λύσεις παντού, γιατί μπορεί σαν θέμα να το συζητάμε εδώ και μερικά χρόνια, όμως υπάρχει έλλειμμα, αφού δεν αποτελεί ζήτημα διαβούλευσης μέσα στην ίδια την κοινωνία», τόνισε και ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν διαχρονικά το Forum.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Άγγελος Τσιγκρής, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες επισημαίνοντας πως το συνέδριο εδώ και 22 χρόνια δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης γόνιμου διαλόγου για τις ανάγκες των κοινωνιών, ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς που ανέφερε πως «ο τίτλος του συνεδρίου είναι κρουστικός και μας παρακινεί να αφήσουμε πίσω το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης. Η λέξη κλειδί είναι «ανάπτυξη παντού» και στην Αχαΐα ξέρετε τι σημαίνει αποκλεισμός από τις υποδομές. Η Πάτρα είναι βιότοπος ιδεών, διαθέτει επιστημονικό δυναμικό, πιστεύω και πολιτικό για να πάει μπροστά». Από την πλευρά της, η βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε πως «για την ανάπτυξη απαιτείται σύνθεση και δυστυχώς πιστεύω ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η Αχαΐα δεν είχε τους πολιτικούς που της άξιζαν». Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην περιφερειακή ανάπτυξη και υπενθύμισε τη διοργάνωση των περιφερειακών συνεδρίων, ενώ ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής αναφέρθηκε στις ενδοπεριφερειακές ανισότητες που υπάρχουν και εντείνουν τα προβλήματα στους μικρότερους, κυρίως, Δήμους, ενώ όπως είπε δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για χάσιμο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να κάνει ψηφιακά άλματα για να προλάβει το τρένο της ανάπτυξης». Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας επεσήμανε πως «δυστυχώς τόσα χρόνια μιλάμε για ανάπτυξη, αλλά επί της ουσίας πολύ λίγα έχουν γίνει. Το Επιμελητήριο είναι σύμβουλος της Πολιτείας και έτσι έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε σημαντικές δράσεις, όμως συναντάμε εμπόδια. Για παράδειγμα ενταχθήκαμε στο 5G το οποίο όμως όπως φαίνεται θα χαθεί, όπως φαίνεται ότι θα χαθεί και το τρένο», υπονοώντας τη συζήτηση για την υπογειοποίηση.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ

Μεταξύ άλλων, στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Βοηθός Περιφερειάρχης, Ανδρέας, Φίλιας, ο περιφερειακός σύμβουλος, Δ. Κατσικόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ, Παναγιώτης Σκέντζος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Νίκος Νικολόπουλος και Πέτρος Ψωμάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ, Τάκης Τσώνης,o τομεάρχης του Τομέα Παραγωγικών Τάξεων της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός επιχειρηματίας κ. Νίκος Καρακίτσος, ο διευθυντής Αστυνομίας Αχαΐας Γιώργος Μιχαλόπουλος, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπρόσωποι επιστημονικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων καθώς και πλήθους κόσμου.

Τελευταία Ενημέρωση : Τετάρτη, 04/12/2019

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine