Οι παρεμβάσεις των εθελοντικών οργανώσεων στο 7ο Forum Υγείας

ethelontikes organoseisΣυγκινητικές ήταν στην ενότητα «Εθελοντισμός και Πρόληψη» οι παρεμβάσεις εκπροσώπων από συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις που εκπροσωπούν ασθενείς με χρόνιες ασθένειες. Να σημειωθεί ότι δεκάδες εκπρόσωποι των συλλόγων είχαν ενεργό συμμετοχή στις προετοιμασία των εκδηλώσεων του 7ου Forum Υγείας και στην επιλογή των εκλεκτών εισηγητών τους.   

anna prapaΆννα Πράπα εκπρόσωπος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος K.Y Χαλανδρίτσας«Έχουμε πλούσια δράση για προστασία περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας. Έχουν διενεργηθεί εμβολιασμοί σε πολλές κοινωνικές ομάδες, μεταξύ αυτών σε 500 Ρομά. Έχουν απομακρυνθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Διενεργούμε ελέγχους για πόσιμο νερό. Απομακρύναμε εστίες μόλυνσης από κατοικημένες περιοχές».

 

 

theodora bouboukaΗ Θεοδώρα Μπούμπουκα  από το ΔΣ του  ΣΟΨΥ : « Βασική λειτουργία του ΣΟΨΥ είναι από τους εθελοντές.  Υπάρχουν ομάδες λόγους, κοινωνικής λέσχης. Εθελοντής σημαίνει να προσφέρεις, να βοηθάς, να συμβάλλεις στην προσπάθεια για μια πιο δίκαιη κοινωνία» .

 

 

 

 

athanasios argiriouΑθανάσιος Α. Αργυρίου Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας(Παράρτημα Πατρών)«Ενδεχομένως ο ρόλος μας να μην είναι τόσο εμφανής όσο ενός εθελοντή αιμοδότη. Όμως είμαστε εδώ και είμαστε δραστήριοι. Ελάτε να στελεχώστε το παράρτημά μας».

 

 

 

 

lamprini papaxrisanthakiΛαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, πρόεδρος ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου  «Αγκαλιάζω»: «Στόχος μας η  ενημέρωση, πρόληψη και πρώιμη διάγνωση. Δεν είμαστε τεράστιος σύλλογος αλλά έχουμε τεράστια αγκαλιά και έχουμε οργώσει όλο το νομό Ηλείας και Αχαΐας».

 

 

 

 

margarita karagiorgou lazariΜαργαρίτα  Καραγιώργου, πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης για Αντιμετώπιση της  Σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδας: «Είμαστε συνεχώς σε έναν αγώνα απόκτησης των δικαιωμάτων μας όπως και οι περισσότεροι σύλλογοι. Διεκδικούμε κοινωνικές παροχές και προασπιζόμαστε τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων». 

 

 

 

paki karaliΠάκυ Καραλή, Αντιπρόεδρος «Άλμα  Ζωής» νομού Αχαΐας : «Είμαστε περήφανες, κάνοντας απολογισμό του έργου μας από το 2002 μέχρι και σήμερα. Καταφέραμε  1200 δωρεάν απεικονιστικές εξετάσεις, 4000 γυναίκες έχουν εξεταστεί δωρεάν για καρκίνο του μαστού, καταφέραμε 2500 ατομικές στηρίξεις, οραγνώσαμε 500 ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Δυτική Ελλάδα»

 

 

 

xaralampos mosxopoulosΧαράλαμπος Μοσχόπουλος Γενικός Γραμματέας του «Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας»: «Ιδρύσαμε το 2014 τον Σύλλογο όταν συγκεντρωθήκαμε τότε 400 άτομα, με στόχο να υπάρχει εκπροσώπηση των ρευματοπαθών της Πάτρας. Σήμερα καταφέραμε να έχουμε 400 μέλη. Εξαιρετική η προσπάθεια του Forum Υγείας και σίγουρα του χρόνου θα συμμετάσχουμε και πάλι»

 

 

 

ioanna bozonielouΙωάννα Μποζιονέλου, μέλος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»: «Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής το να προσφέρεις χωρίς να ζητάς αντάλλαγμα. Ο Σύλλογος στηρίζεται στην προσφορά του κόσμου και ποτέ δεν είχαμε κρατικές επιχορηγήσεις. Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι να παρακαλέσω να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία γιατί ο καρκίνος τρέχει πολύ γρήγορα και αν δεν τρέξουμε εμείς πιο γρήγορα είμαστε χαμένοι».

 

 

 

xrisi papadopoulouΗ  Δρ Χρυσή Παπαδοπούλου, Γενική Συντονίστρια στο ΔΣ του συλλόγου Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα και υπεύθυνη εθελόντρια για το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης: «εφαρμόζουμε προγράμματα για την ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών. Γίνεται σε ομαδικό επίπεδο και σε ατομικό όταν είναι απαραίτητο. Πρέπει να κατανοήσει ο καθένας μέσα από την ομάδα των εαυτό του, να αποδεχτεί την ασθένεια και πως να την αντιμετωπίσει»

 

 

 

to xamogelo tou paidiouΗ Ευαγγελία Μαλαμάκη-Ορφανίδη, Μέλος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μαζί με την   Μαίρη Καλύβα, Κοινωνική Λειτουργό  του Πανελλήνιου Κέντρου Υπηρεσιών Υγείας και  Κοινωνικής Φροντίδας είπαν:  Ευαγγελία Μαμαλάκη-Ορφανίδη: « Το Χαμόγελο είναι ένας αμιγώς ελληνικός οργανισμός,23 χρόνια ταξιδεύει και σε αυτά τα χρόνια έχει καλύψει 1 450.000 παιδιά!» Η Μαίρη Καλύβα: «Στο κομμάτι της πρόληψης από το 2002 μέχρι και σήμερα έχουμε εξετάσει 114.865 παιδιά».

 

 

niki karakasiΝίκη Καρακάση Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας-Ι.Φ.Ν.Ε. Αχαΐας: « Προσπαθούμε να σπάσουμε το ταμπού. Καλό θα είναι στην πόλη μας να μην υπάρχει το στίγμα. Το 30% και παραπάνω είναι το ποσοστό που αυξάνεται στην Ελλάδα και μάλιστα από μικρή ηλικία.

 

 

 

kiriaki gkotsaΚυριακή Γκότσα πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδας: «Θέλουμε να δώσουμε να καταλάβετε οτι η οικονομική κατάσταση του κλάδου μας ισοδυναμεί με την έλλειψη πρόληψης. Κακή πρόληψη είναι η χειρότερη διαδικασία που μπορούμε να έχουμε στους ασθενείς μας. Θέλουμε καλή ποιότητα παροχής υπηρεσίων και θέλουμε χρήματα. Θέλουμε τους ασθενείς βοηθούς στον αγώνα άρσης του clawback »

 

 

 

Μπορείτε να δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης του "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

 

Τελευταία Ενημέρωση : Παρασκευή, 20/09/2019

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine