Η εισήγηση του Θανάση Γιανναδάκη - πρώην προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΕ 

thanasis giannadakisO πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Απόστολου Κατσιφάρα (Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην πρόοδο), με την ιδιότητα του Μηχανολόγου-Αεροναυπηγού έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα ενεργειακών ελέγχων, που έγιναν σε μεγάλες επιχειρήσεις και τα αποτελέσματα που είχαν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχείρησης συστημάτων και υπηρεσιών και το ισοζύγιο ετήσιας δαπάνης ηλεκτρικής ενέργειας: το 42% κατανάλωναν οι υπολογιστές, το 27% ο κλιματισμός, το 26% ο φωτισμός και μόλις το 3,5% ο ανελκυστήρας. Αντίστοιχα σε επιχείρηση φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών το 45% ηλεκτρικής δαπάνης αφορούσε τον κλιματισμό, το 22% τα φωτιστικά, το 19% τα ηλεκτρονικά, το 6,3 στον αερισμό των υπογείων, το 4,6% στον ανελκυστήρα και το 2,9 στη χρήση ζεστού νερού.

Ο κ. Γιανναδάκης ανέφερε ότι πριν την επιλογή της εκάστοτε αλλαγής στον ενεργειακό τομέα θα πρέπει να γίνει καταγραφή του τρόπου δαπάνης της, να προωθηθεί ο θεσμός του ενεργειακού υπεύθυνου, ειδικά στις μεγάλες επιχειρήσεις και να ξεκαθαριστεί ποιος είναι ο χρόνος απόσβεσης. 

Ολόκληρη την παρουσίαση μπορείτε να την δείτε εδώ

Τελευταία Ενημέρωση : Τετάρτη, 27/03/2019

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine