Τον προσανατολισμό & τη στόχευση της δημοτικής Αρχής παρουσίασε ο Κώστας Πελετίδης

dimos patreonΈργα 70 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί έχοντας ολοκληρωμένες μελέτες, «απαντώντας» στις ανάγκες του λαού, όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση του Δήμου Πατρέων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 21ου Forum Ανάπτυξης το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Την εκδήλωση που συντόνισε ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Θωμόπουλος και είχε θέμα «Μπροστά οι ανάγκες του λαού- Παρεμβάσεις και έργα του Δήμου Πατρέων», χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, καταθέτοντας τον δικό του αναπροσανατολισμό.

«Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού μας δεν είναι μόνο λόγια, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε καθημερινά. Από την ανάληψη των καθηκόντων μας αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα με κυρίαρχα, αυτά της δραματικής μείωσης του προσωπικού, του οικονομικού στραγγίσματος του Δήμου που εντείνεται και στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο που αποτελεί πολλές φορές τροχοπέδη. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο κύριος προσανατολισμός μας ήταν το παιδί, γι΄ αυτό ξεκινήσαμε από τους παιδικούς σταθμούς, τις παιδικές χαρές. Ένα άλλο κομμάτι είναι η ζωή των κατοίκων της πόλης, η οποία εξακολουθεί να μετρά 30.000 ανέργους, ενώ 15.000 συμπολίτες μας ζουν με το ΚΕΑ. Δηλαδή, μια ολόκληρη πολιτεία μέσα στην πόλη. Η πόλη μας θα γίνει όμορφη, μόνο όταν δεν έχουμε ανέργους, φτώχεια και παιδιά στην εξάντληση. Μας λένε ότι θα έλθει ο επενδυτής; Κι αν δεν έλθει; Οφείλουμε να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους, αλλά και τον πατραϊκό λαό που συμμετέχουμε σε όλα όσα κάνουμε. Μας βάζουν εμπόδια. Προσπαθούν να μας σταματήσουν να κάνουμε έργο. Κι αυτοί που το κάνουν αυτό δεν βάζουν μπροστά τις ανάγκες του λαού, αλλά γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, αλλά και σκοπιμότητες», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος.

Ακολούθως, έγιναν ομιλίες – εισηγήσεις από τα στελέχη των Διευθύνσεων του Δήμου, τα οποία παρουσίασαν τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογήσει. Ειδικότερα,

-Η Ελένη Αλεξοπούλου από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, η οποία παρουσίασε αναλυτικά όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ο παιδικός σταθμός στη Μανιακίου, η μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου στο Αρσάκειο, η διαμόρφωση των Παλαιών Σφαγείων, η μετατροπή των εγκαταστάσεων του ΑΣΟ σε εκθεσιακό χώρο, κ.α. Επίσης, ανακοίνωσε πως έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για έργα 20 εκατ. ευρώ, όπως η ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου, η μετατροπή του Παλαιού Νοσοκομείου, η νομιμοποίηση και επισκευή του Εργοστασίου Τέχνης, κ.α. καθώς και έργα 27,5 εκατ. ευρώ που σε κοινόχρηστους χώρους.

-Ο Γιώργος Σπηλιωτόπουλος από τη Διεύθυνση Έργων Υποδομής, ο οποίος παρουσίασε τα έργα και τις δράσεις της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, όπως το μεγάλο δίκτυο των οπτικών ινών, καθώς και το μεγάλο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.

-Ο Πέτρος Γανός από το τμήμα Σχεδιασμού και Μελετών, Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής

-Ο Κώστας Ξιούρας από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού.

Διαβάστηκε 140 Φορές

Τελευταία Ενημέρωση : Παρασκευή, 07/12/2018

 Χορηγοί 8ου Forum Ενέργειας 2019

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

ΕΛΠΕ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine