Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του 21ου Forum Ανάπτυξης

egkainiaO αναπροσανατολισμός στη στόχευση και στη δράση προκειμένου η Δυτική Ελλάδα να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της μεταμνημονιακής εποχής ήταν το κύριο ζητούμενο του 21ου Forum Ανάπτυξης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στις 24 και 25 Νοεμβρίου.

Η έναρξη του πολυσυνεδρίου έγινε με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού, από τον Αρχιμανδρίτη, π. Ιωακείμ Σταματόπουλο, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο που απουσίαζε στη Ρουμανία, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, επιστημονικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων καθώς και πλήθους κόσμου.

Ο π. Ιωακείμ μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου Πατρών για καλή επιτυχία στις εργασίες του πολυσυνεδρίου, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, εκδότης της εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων», Παναγιώτης Γιαλένιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο φετινό πολυσυνέδριο ανέφερε πως το Forum Ανάπτυξης έχει καταστεί σε θεσμό και εισερχόμενο στη δεύτερη δεκαετία του, έχει καταγράψει 572 διαφορετικές εκδηλώσεις με περισσότερους από 3.000 ομιλητές, 600 εκθέτες και 100.000 επισκέπτες και συμμετέχοντες.

xorigoi 1«Οι αριθμοί κρύβουν την αλήθεια για το Forum το οποίο εδώ και 21 χρόνια διατηρεί σταθερές αξίες. Αυτό ωστόσο, που μεταβάλλεται είναι η θεματολογία που προσπαθούμε να είναι στην επικαιρότητα, αλλά όχι δέσμιο της. Αυτό που θέλουμε είναι να πάμε ένα βήμα μπροστά το δημόσιο διάλογο και προβληματισμό και το φετινό θέμα επιτρέπει την ανάπτυξη δημιουργικού διαλόγου μέσω του οποίου θα επιτύχουμε τον δικό μας αναπροσανατολισμό, για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. 

Επίσης, ο κ. Γιαλένιος ευχαρίστησε και δημόσια όλους τους φορείς, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δ. Ελλάδος που στηρίζουν τη διοργάνωση από τα πρώτα της βήματα έως σήμερα.

Χαιρετισμοι από εκπροσώπους φορέων

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές και κυρίως, τον Παναγιώτη Γιαλένιο και τόνισε πως η χώρα εισέρχεται σε μία νέα περίοδο εθνικών, τοπικών και περιφερειακών προκλήσεων που απαιτεί συνεννόηση και διάλογο. «Πρέπει να ξαναδούμε τους ανθρώπους μας και να αναπροσανατολίσουμε τη δυναμική των πραγμάτων, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οδηγήσουμε την Περιφέρειά μας στο αύριο», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Κώστας Σπαρτινός επεσήμανε πως «η συζήτηση για την ανάπτυξη έχει ανοίξει και εντατικοποιηθεί. Ο φετινός τίτλος του πολυσυνεδρίου δεν είναι τυχαίος. Πρέπει να αντιληφθούμε πως θα αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την επόμενη ημέρα χωρίς να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος».

Ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Ανδρέας Κατσανιώτης υποστήριξε πως «απ’ ότι φαίνεται ακόμη δεν έχουμε μάθει να αξιοποιούμε τα συμπεράσματα από τέτοιες εκδηλώσεις, καθώς ακόμη δεν βλέπω ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν εξαγγέλλεται, αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Απαιτείται μία φρέσκια ματιά και να φέρουμε μια ειρηνική επανάσταση, γιατί απλώς τακτοποιώντας τα πράγματα δεν πάμε μπροστά».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας τόνισε πως «το πολυσυνέδριο είναι μια σημαντική σταθερά για την περιοχή μας, γι’ αυτό και το υποστηρίζουμε. Αποτελεί ένα βήμα εξωστρέφειας, την οποία πρέπει να δείχνει η περιοχή μας με κάθε τρόπο και μέσο. Ο αναπροσανατολισμός της δράσης όλων μας είναι το μεγάλο ζητούμενο για να είναι αποτελεσματική η στόχευσή μας».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δ. Ελλάδος, καθηγητής Κλεομένης Μπάρλος, ανέφερε πως «ο αναπροσανατολισμός είναι επιτακτική ανάγκη για να ξέρουμε που βρισκόμαστε και τι είμαστε. Η Πάτρα εκτός από τεχνολογικό κέντρο, είναι ιστορικό κέντρο, είναι κέντρο αγροτικής παραγωγής, ιχθυοκαλλιεργειών, κ.α. Δυστυχώς δεν έχουμε εκμεταλλευτεί τίποτε απ’ όλα αυτά, ενώ στις υποδομές είμαστε πίσω. Για παράδειγμα στην περιοχή μας η ενέργεια είναι ακριβότερη κατά 30% από την υπόλοιπη παραγωγική Ελλάδα».

Ποιοι παρέστησαν

Μεταξύ άλλων, στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο πρώην Υπουργός, βουλευτής Φθιώτιδος και Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ, Χρήστος Σταϊκούρας, ο βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας  Α. Ριζούλης, o βουλευτής Ν.Δ Αιτ/νιας Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γεώργιος Τσόγκας, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφ. Ενότητας Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος,  ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΠΔΕ  Κωνσταντίνος Καρπέτας ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος Βασίλης Αϊβαλής, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, ο πρόεδρος του ΟΕΕ/10ο περ.Τμήμα  Γιώργος Κουτρουμάνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθανάσιος Ζούπας, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιάκης της ΠΔΕ Τρύφων Φωτόπουλος, ο πρώην Υφυπουργός, Γ. Μαυραγάνης, ο πρώην Δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας,ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας, Α. Μαζαράκης, οι πρώην βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου & Γιώργος Νταβλούρος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα Η δική μας πόλη» Νίκος Τζανάκος, ο Διδάκτωρ της Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο  και πολιτευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων  και πλήθος προσκεκλημένων.

Οι χορηγοί και οι φορείς υποστήριξης

xorigoiΤο 21ο Forum Ανάπτυξης εκτός από τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας & της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Νήσων Ιονίου, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας & της Αναπτυξιακής Αχαΐας Α.Ε. Χορηγοί είναι οι Τιτάν, Loux Mαρλαφέκας ΑΒΕΕ, Εκπαιδευτήρια Πάνου, Nosmoke.Team, Γέφυρα ΑΕ, Ολυμπία Οδός, Οργανισμός Λιμένος Πατρών, Πλαστικά Κοτρώνης ΑΕΒΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ανδρικόπουλος S/M, DUR, Holiday Emotions, Τζιβγινίδης Επιχειρείν, Ξυλεμπορική Πατρών, ΔΥΝΑΜΟΧΡΩΜ, Astir Hotel, Unitype, Aplopolis.

 

Διαβάστηκε 203 Φορές

Τελευταία Ενημέρωση : Τρίτη, 04/12/2018

 Χορηγοί 8ου Forum Ενέργειας 2019

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

ΕΛΠΕ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine