«Φυτώριο» ιδεών και πρωτοβουλιών

forum ygeias 5oΤο παρακάτω κείμενο είναι άρθρο του Παναγιώτη Γιαλένιου, εκδότη του «Συμβούλου Επιχειρήσεων».

Κλείνουμε φέτος δύο δεκαετίες Forum Ανάπτυξης και στις προσεχείς εκδηλώσεις αλλά και μέσω του «Συμβούλου Επιχειρήσεων» θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε είναι κοινή πλέον διαπίστωση ότι αυτός ο αναπτυξιακός θεσμός της περιοχής, που συγκεντρώνει στις εκδηλώσεις του το σύνολο του πολιτικού, οικονομικού, επιστημονικού, κοινωνικού και πρωτίστως του δημιουργικού δυναμικού της περιοχής, αποτελεί και μια «δυναμική μνήμη» για τις αναπτυξιακές προσπάθειες του τόπου μας. Στις εκατοντάδες εκδηλώσεις του έχουν μιλήσει χιλιάδες εισηγητές και οι προτάσεις και οι ιδέες που έχουν κατατεθεί, λέμε πολλές φορές χαριτολογώντας ότι, αν εκτυπωθούν όλες μαζί γεμίζουν «μια πολυκατοικία».

Ευτυχώς που υπάρχει πλέον το φιλόξενο διαδίκτυο και έτσι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στο περιεχόμενο του σε αυτό το site, τον  επίσημο ιστότοπο  της διοργάνωσης και να βρει χιλιάδες εισηγήσεις και τεράστιο φωτογραφικό υλικό. (Για πολλούς συμπολίτες με διαχρονική ενεργή παρουσία στο πολυσυνέδριο, αποτελεί αυτό το υλικό και ένα σημαντικό κομμάτι στο «βιογραφικό» τους).

Το υλικό αυτό, μαζί με ένα τεράστιο έντυπο αρχείο της εικοσαετούς πορείας του Forum Ανάπτυξης, αποτελούν χρήσιμο υλικό και για ερευνητικές εργασίες και ως οργανωτές πάντα είμαστε πρόθυμοι να εξυπηρετούμε όσους από διάφορους χώρους και ιδίως από εκπαιδευτικά ιδρύματα και νέους ερευνητές ζητούν σχετικες πληροφορίες.

Ταυτόχρονα βέβαια το Forum Ανάπτυξης έχει αποτελέσει και συνεχίζει να το κάνει, φυτώριο πολλών σημαντικών πρωτοβουλιών στην περιοχή μας. Άλλωστε αυτή είναι και η βασική του στόχευση. Να αναδεικνύει αναπτυξιακές  προτεραιότητες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο  και με σημαία του την συνεργασία όλων, να λειτουργεί ως εφαλτήριο πρωτοβουλιών και δράσεων. Που λαμβάνονται από τους θεσμικούς φορείς της περιοχής και από το παραγωγικό της δυναμικό. Και που έχουν αντανάκλαση στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

 

Οι δημιουργικές δυνάμεις στο προσκήνιο

Θέλουμε οι φετινές εκδηλώσεις  του 20ου Forum Ανάπτυξης να μην είναι «πανηγυρικές» κατά την ετυμηγορία της λέξης (δεν μας ταιριάζει άλλωστε κάτι τέτοιο) αλλά να είναι σημαντικές ως προς την εμβέλεια του περιεχομένου τους.

Επιλέξαμε μετά από διαβούλευση  ένα πολύ καθοριστικό για το μέλλον μας θέμα με τοπικό αλλά και εθνικό ενδιαφέρον: «Συνταγματική Παραγωγική και Κοινωνική Αναθεώρηση- Θεσμοί και Αξίες: Ο νέος ρόλος των θεσμών και ανάδειξη των αξιών  μέσω των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου».

Επιθυμούμε οι χιλιάδες συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του πολυσυνεδρίου με αφορμή και την επίκαιρη συζήτηση για την Συνταγματική Αναθέωρηση (και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικά παιγνίδια περί αυτήν) να εστιάσουν, στο μετρώ του δυνατού, στην αναγκαιότητα να δοθεί προτεραιότητα σε ότι μπολιάζει δημιουργικά τους Θεσμούς του τόπου μας και αναδεικνύει πραγματικές αξίες σε αυτόν (χαρακτηριστικό προς αυτό είναι και το εικονομήνυμα που συνοδεύει την φετινή διοργάνωση).

Στο επόμενο διάστημα θα αναδείξουμε με πολλούς τρόπους το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης. Ήδη απασχολεί δεκάδες φορείς της περιοχής που με βάση αυτό προγραμματίζουν τη φετινή τους συμμετοχή στο 20ο Forum Ανάπτυξης.

Να σημειώσουμε ολοκληρώνοντας αυτήν την πρώτη προσέγγιση για το φετινό πολυσυνέδριο, ότι ταυτόχρονα  εξελίσσεται και το «Δίκτυο Forum Ανάπτυξης» και ήδη έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση στην Κόρινθο  στις 9 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας μας που τιτλοφορείται «Συνδέοντας τον Δυτικό Άξονα». Αναλυτικές πληροφορίες θα έχουμε το επόμενο διάστημα αλλά και αναρτώνται διαρκώς στο forumanaptixis.gr

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine