Η ομιλία του κ. Σπύρου Μυλωνά στην ημερίδα για τις «Ενεργειακές εξελίξεις» στον Πύργο Ηλείας

hmeridahlias7Στις δυνατότητες και στα οφέλη  των έξυπνων δικτύων στην ηλεκτρική ενέργεια, στον καταναλωτή αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος  ανέδειξε ο Σπύρος Μυλωνάς,  Διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ . Σημαντικό κομμάτι των έξυπνων δικτύων αποτελούν οι έξυπνοι μετρητές του ηλεκτρικού ρεύματος, που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρήματος για τον καταναλωτή αλλά και στην ορθολογικότερη διαχείριση της ενέργειας.  Η εγκατάστασή τους έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά και στόχος είναι το 2025 οι έξυπνοι μετρητές  να έχουν αντικαταστήσει τους υπάρχοντες, σε όλη τη χώρα.

Ο έξυπνος μετρητής είναι ένας μετρητής αμφίδρομης επικοινωνίας, ο οποίος δίνει πληροφορίες και στον καταναλωτή αλλά και στον διαχειριστή του δικτύου. Καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση ενέργειας και έχει δυνατότητα αποστολής δεδομένων και λήψης εντολών. Επικοινωνεί με το διαχειριστή, για τη λήψη μετρητικών δεδομένων, τη βελτιστοποίηση ελέγχου του δικτύου διανομής και τη διαχείριση σφαλμάτων. Επιτρέπει την εφαρμογή πολυζωνικών τιμολογίων από τον προμηθευτή. Ενημερώνει τον καταναλωτή για την κατανάλωση του και την ορθολογική χρήση και εξοικονόμηση ενέργειας.

Όπως εξήγησε ο κ. Μυλωνάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις τον χρόνο κατά τον οποίο σε συμφέρει οικονομικά να χρησιμοποιήσεις τις συσκευές, ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα,  επίσης  να  δώσεις εντολή από το κινητό σου να για να τεθεί σε λειτουργία μια ηλεκτρική συσκευή, να αλλάξεις προμηθευτή  κ.α.

Ήδη στη χώρα έχουν εγκατασταθεί  13.000 έξυπνοι μετρητές  σε μεγάλες παροχές. Σε εξέλιξη την ίδια ώρα βρίσκεται η προμήθεια 300.000 έξυπνων μετρητών για την εγκατάστασή τους σε οικιακούς και μικρούς καταναλωτές.

Ολόκληρη η παρουσίαση του κ. Μυλωνά  εδώ

Video της ομιλίας του εδώ

Τελευταία Ενημέρωση : Δευτέρα, 17/07/2017

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine