Η ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Κίττα στην ημερίδα για τις «Ενεργειακές εξελίξεις» στον Πύργο Ηλείας

hmeridahlias3Η Ηλεία στηρίζει την οικονομία της πρωτίστως στον πρωτογενή τομέα και ένα από τα ζητήματα απασχόλησαν την ημερίδα ήταν η καθοριστική συμβολή της ενέργειας και των νέων τεχνολογικών δεδομένων, όχι μόνο στην επιβίωση, αλλά και στην ανάπτυξη του αγροτικού κόσμου.

Ο Κωνσταντίνος Κίττας, Καθηγητής του  τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλία μίλησε για τις τεχνολογίες που εξασφαλίζουν αειφορική παραγωγή καλλιεργειών υπό κάλυψη σε χώρες της Μεσογείου. Αναπτύσσοντας τα πλεονεκτήματα αυτού του είδους καλλιεργειών (θερμοκήπια, διχτυοκήπια) τόνισε τη δυνατότητα που παρέχουν για παραγωγή προϊόντων ποιότητας  σε όλη τη διάρκεια του έτους, με αποδοτική χρήση των εισροών σε νερό, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και εργασία.

Λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής παρατηρείται αύξηση των θερμοκηπίων. Ο καθηγητής εμφανίστηκε βέβαιος για το εφικτό της παραγωγής ποιοτικών και καθαρών προϊόντων με την παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, δεδομένου ότι οι τεχνολογίες υπάρχουν, ωστόσο εκτίμησε ότι για να εφαρμοστούν χρειάζεται να διαδοθούν με εκπαίδευση και να υιοθετηθούν, με πολιτική βούληση.

Ολόκληρη η παρουσίαση του κ. Κίττα εδώ

Video της ομιλίας του εδώ

 

Τελευταία Ενημέρωση : Δευτέρα, 17/07/2017

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine