Η ομιλία της κ. Ιωάννας Νίκου στην ημερίδα για τις «Ενεργειακές εξελίξεις» στον Πύργο Ηλείας

hmeridahlias2

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον ΙΙ» αναμένεται να ξεκινήσει  στο τέλος Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε  η Ιωάννα Νίκου  Προϊσταμένη της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ-ΥΠΕΝ και παρουσίασε τις ευνοϊκές διαφοροποιήσεις που έχουν γίνει σε σχέση με το παλαιό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα νέα  δεδομένα, δεν είναι υποχρεωτικός ο δανεισμός από τράπεζα. Η επιδότηση θα ισχύσει ακόμη και για όσους έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις με  ίδια κεφάλαια, ενώ αυξάνεται το μέγιστο ποσό δαπανών από τις 15.000 που προέβλεπε το παλιό πρόγραμμα, σε 25.000.

Το Εξοικονομώ Κατοίκον 2 προβλέπει επιδότηση έως 70% και άτοκο δάνειο για δαπάνες εργασιών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ στις κατοικίες που θα μειώνουν την κατανάλωση. Απευθύνεται σε νοικοκυριά τα οποία διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως και 50.000 ευρώ.  Θα  παρέχεται  επιδότηση έως 70% κλιμακωτά ανάλογα με το εισόδημα του ενδιαφερομένου αλλά και επιπλέον κριτήρια όπως ο αριθμός προστατευόμενων μελών της οικογένειας.

Οι επιλέξιμες δαπάνες είναι ίδιες και με το προηγούμενο πρόγραμμα. Η επιδότηση αφορά σε επεμβάσεις όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομονώσεις, τοποθέτηση ηλιακού, συστήματα ψύξης – θέρμανσης κ.α.  Ωστόσο από το προηγούμενο πρόγραμμα δεν χρηματοδοτήθηκαν όλες οι αιτήσεις. Η κ. Νίκου στη διάρκεια της ημερίδας διευκρίνισε ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιών,  η αίτηση των οποίων δεν υπάχθηκε στο πρόγραμμα μπορούν να κάνουν εκ νέου υποβολή για το Εξοικονομώ Κατ΄οίκον ΙΙ».

Ολόκληρη η παρουσίαση της κ. Νίκου εδώ

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση : Δευτέρα, 17/07/2017

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine