Προετοιμαζόμαστε έγκαιρα για την επόμενη μέρα

nikoloutsos

Άρθρο του Κωνσταντίνου Νικολούτσου προέδρου Επιμελητηρίου Ηλείας*

Η εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Επιμελητήριο Αχαΐας και το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, υπό την οργανωτική πρωτοβουλία του "Συμβούλου Επιχειρήσεων"  έχει στόχο να αναδείξει τις σημαντικές παραμέτρους για έναν τομέα από τον οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η  οικονομική ανάταξη τη χώρας.

Οι ενεργειακές εξελίξεις δημιουργούν νέα δεδομένα για την περιοχή, τα οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε.  Επ' αυτού προσπαθούμε να ενημερώσουμε και να προετοιμάσουμε κατάλληλα  την τοπική κοινωνία, αλλά και τους επαγγελματίες.

Με προσκεκλημένους σημαντικούς ομιλητές επιδιώκουμε να δώσουμε λύσεις και να δείξουμε κατευθύνσεις σε επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες .  Θα πρέπει να ακολουθήσουν νέες πρακτικές ώστε  να επωφεληθούν από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις ανακοινώσεις  από την Επιτελική Δομή EΣΠΑ του  Υπουργείου Ενέργειας,  για το πρόγραμμα  «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»  που περιμένει ο κόσμος εδώ και καιρό προκειμένου να μπορέσει να αναβαθμίσει ενεργειακά υφιστάμενα κτίρια που σήμερα είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος για τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και για την κατασπατάληση ενέργειας.  Στο νέο πρόγραμμα θα υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες για ευρύτερη συμμετοχή δικαιούχων σε σχέση με το παρελθόν, με  σημαντικά αποτελέσματα στην ενεργειακή απόδοση και  κατ επέκταση την ίδια την οικονομία. Είναι πολύ βασικό οι ασχολούμενοι με τα εμπλεκόμενα επαγγέλματα να προετοιμαστούν κατάλληλα για την υλοποίηση του προγράμματος που θα κινητοποιήσει μια "νεκρή" αγορά.

Ωφελημένος όμως θα βγει και ο κόσμος της παραγωγής, καθώς στην εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί έχουμε εντάξει ειδική ενότητα για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες σε σχέση με την αειφορική παραγωγή καλλιεργειών.

epimelhtirioΕπίσης, θα ακούσουμε ενδιαφέροντα στοιχεία από το Διαχειριστή του Δικτύου Μεταφοράς Ενέργειας , μιας και, στη νέα ενεργειακή αγορά, είναι χρήσιμο να  διευκρινιστεί ο ρόλος του κάθε εμπλεκόμενου από την τροφοδοσία με ρεύμα, τη διανομή το εμπόριο έως την τελική κατανάλωση.

Βέβαια το κυρίαρχο ζήτημα  για την Ηλεία είναι οι υδρογονάνθρακες και οι έρευνες που θα ξεκινήσουν  στο Κατάκολο. Είναι απαραίτητο να  ληφθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας γιατί το κύριο προϊόν που έχουμε είναι ο τουρισμός. Να μην διαταραχθεί η ισορροπία. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας , την οποία προσπαθούμε να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο. 

 

Τελευταία Ενημέρωση : Δευτέρα, 17/07/2017

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine