Τεχνολογίες για αειφορική παραγωγή καλλιεργειών

forum ygeias 5o«Τεχνολογίες για αειφορική παραγωγή καλλιεργειών υπό κάλυψη σε χώρες της Μεσογειακής λεκάνης» είναι το θέμα που θα αναδείξει στην Ημερίδα Ηλείας του «Δικτύου Forum Ανάπτυξης», ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Κίττας.

Στη διάλεξη θα παρουσιασθούν  αρχικά σύγχρονες τεχνολογίες και τεχνικές του τομέα της Γεωργικής Μηχανικής που έχουν ως στόχο τον ευφυή έλεγχο, την διαχείριση αειφορικών θερμοκηπίων και την εξοικονόμηση ενέργειας στην περιοχή της Μεσογείου. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει σύντομη περιγραφή των συστημάτων κλιματισμού των σύγχρονων θερμοκηπίων καθώς και τεχνολογιών και τεχνικών μείωσης των εισροών ενέργειας και χημικών στο οικοσύστημα θερμοκήπιο.

Στη συνέχεια, θα γίνει αναφορά στα αποτελέσματα του έργου Adapt2Change με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση της αβαθούς γεωθερμίας για εξοικονόμηση νερού και ενέργειας στο «ημίκλειστο» θερμοκήπιο.

Τέλος, θα γίνει σύντομη αναφορά στο «διχτυοκήπιο» και τις τεχνολογίες του. Πρόκειται για κατασκευή θεμοκηπιακού τύπου με υλικό κάλυψης δίχτυ σκίασης ή εντομοστεγανότητας και αποτελεί ένα νέο σύστημα παραγωγής καλλιεργειών υπό κάλυψη που επεκτείνεται συνεχώς στις περιοχές της Μεσογείου ενόψει κλιματικής αλλαγής.

 

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine