Γενικά θέματα

Η εισήγηση του Αντώνη Σαλευρή-Συμβούλου και Μηχανικού Λειτουργίας και Ανάπτυξης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

antonis saleyrisO Αντώνης Σαλευρής, Τεχνικός Σύμβουλος και Μηχανικός Λειτουργίας και Ανάπτυξης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», αναφέρθηκε στο κατά πόσο έχει εκσυγχρονιστεί ο τομέας των εγκαταστάσεων με τα σύγχρονα πρότυπα, καθώς και τι απομένει ακόμη να γίνει, ώστε να ξεκαθαριστεί το ασαφές τοπίο της ασφάλειας. 

Η εισήγηση του Χριστόφορου Βούλγαρη - Διευθυντή Υπηρεσιών της Schneider Electric

xristoforos voulgarisΟ Χριστόφορος Βούλγαρης, Διευθυντής Υπηρεσιών της Schneider Electric μίλησε για τα πρότυπα ελέγχων σε υποσταθμούς μέσης τάσης. Και παρουσίασε καινοτόμες ενέργειες της εταιρείας τους που οδηγούν στην αναγνώριση πιθανών βλαβών μέσω τακτικών διαγνώσεων στον εξοπλισμό.

Η εισήγηση του Παναγιώτη Κατσιάρη - Μηχανολόγου Μηχανικού της ΔΕΔΔΗΕ/ΔΠΑ 

panagiotis katsiarisΟ Παναγιώτης Κατσιάρης, Μηχανολόγος Μηχανικός στο Τμήμα Κατασκευών και Συντήρησης Δικτύων της ΔΕΔΔΗΕ/ΔΠΑ στο Τμήμα Αττικής παρουσίασε ποια πρέπει να είναι τα ασφαλή μέτρα σε πίνακες και μετασχηματιστές μέση τάσης.

Η εισήγηση της Ε. Πυργιώτη - Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Η/Μ και Τ/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών

elefteria pirgiotiH Ελευθερία Πυργιώτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ανέφερε ποιες εργασίες είναι απαραίτητες για τη συντήρηση  ενός πίνακα μέσης τάσης σε μια ηλεκτρική εγκατάσταση.

Η εισήγηση του Αλέξανδρου Ποντικόπουλου - Εμπειρογνώμονα Διπλωματούχου Μηχανικού

alejandros pontikopoulosΟ Αλέξανδρος Ποντικόπουλος, εμπειρογνώμονας διπλωματούχος μηχανικός παρέθεσε τέσσερα παραδείγματα αναβάθμισης κατοικιών σε Πάτρα και Αθήνα και επεσήμανε ποια τα οφέλη αυτών των παρεμβάσεων για τους ιδιοκτήτες. 

Η εισήγηση του Δημήτρη Δημόπουλου - Πολιτικού Μηχανικού & Ενεργειακού Επιθεωρητή

dimitris dimopoulosΟ Δημήτρης Δημόπουλος, πολιτικός μηχανικός και ενεργειακός επιθεωρητής, έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα ενεργειακής αναβάθμισης εντός τουριστικού συγκροτήματος στον Κάτω Αλισσό, το  EnerVillas, που  αποτελείται από δύο ανεξάρτητες τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες.

Η εισήγηση του Ν. Θωμόπουλου - Δρ. Χημικού Μηχανικού, Προϊσταμένου της Β1 Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Π.Δ.Ε.

nikos thomopoulosΟ Νίκος Θωμόπουλος, Δρ Χημικός Μηχανικός, προϊστάμενος της Β1 Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και παρέθεσε σχετικό πίνακα με τα έργα και τα ποσά (σε χιλιάδες ευρώ) που προϋπολογίστηκαν το 2018.

Η εισήγηση του Θανάση Γιανναδάκη - πρώην προέδρου του ΤΕΕ/ΤΔΕ 

thanasis giannadakisO πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Απόστολου Κατσιφάρα (Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην πρόοδο), με την ιδιότητα του Μηχανολόγου-Αεροναυπηγού έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα ενεργειακών ελέγχων, που έγιναν σε μεγάλες επιχειρήσεις και τα αποτελέσματα που είχαν.

Η εισήγηση του Σταύρου Αντύπα - Διευθυντή Ανάπτυξης του ΟΛΠΑ

stayros antipasΟ Σταύρος Αντύπας, Διευθυντής Ανάπτυξης του ΟΛΠΑ, κάνοντας μια ανάλυση των χαρακτηριστικών της περιοχής μας, σημείωσε ότι η Δυτική Ελλάδα είναι η τέταρτη φτωχότερη περιφέρεια της χώρας, σύμφωνα με τη Eurostat, παρουσιάζει έλλειψη σύνδεσης με μεταφορικά και ενεργειακά δίκτυα, κάτι που είναι μια από τις βασικές αιτίες καθυστέρησης της οικονομικής της ανάπτυξης.

Η εισήγηση του Αριστοτέλη Παγουλάτου - Συντονιστή Έργων Δυτικής Ελλάδας των Ελληνικών Πετρελαίων

aristotelis pagoulatosO Αριστοτέλης Παγουλάτος, Συντονιστής Έργων Δυτικής Ελλάδας των Ελληνικών Πετρελαίων, στην τοποθέτησή του έθεσε δημόσια το ερώτημα κατά  πόσο μπορεί η έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων να αποτελέσει έναν επιπλέον πυλώνα για την ανάπτυξη. Για να δώσει έμμεσα την απάντηση με  τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την εταιρεία.

Πρωτοσέλιδο "Σύμβουλου Επιχειρήσεων"

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Δείτε το κανάλι μας στο YouTube

Εικονομηνύματα Forum Ανάπτυξης

banner forum 2016

 

Αρχή Σελίδας
Template by JoomlaShine